This inner urban cottage is one of a pair. This was lucky, because the work here entailed reconstruction of the original verandah, of which there were few traces left after removal of a sleep-out which had been built across the facade of the dwelling.


Work started at the bottom, with the rebuilding of the verandah, re-using the original bull-nosed slate edging and laying a short rubn of tiles commissioned to reproduce the much-deteriorated originals.


Next, new timber verandah posts made to the pattern of those on the sibling cottage next door were installed.


Work continued until the entire verandah had been reproduced. A picket fence was added, and the garden landscaped by the owner.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s